Berettan uusi aikakausi - BRX1

Beretta astuu metsästyskiväärien maailmaan ja valitsee lineaarisen latausjärjestelmän tuottaakseen vallankumouksellisen aseen, jossa yhdistyy vuosien kokemus Beretta konsernin valmistamista aseista viranomaisten ja siviileiden käyttöön. BRX1 takaa äärimmäisen nopeuden, tarkkuuden, turvallisuuden ja helppokäyttöisyyden sekä ladattaessa että ensimmäisen laukauksen jälkeen ammuttuina. Nopeus, tarkkuus ja luotettavuus ovat vakiovarusteina tässä kiväärissä.

Mustaksi anodisoitu kevyt alumiinikehys on valmistettu yhdestä kappaleesta 5-akselisella tarkkuusjyrsimellä. Erittäin pienillä toleransseilla valmistettu kehys mahdollistaa lukon saumattoman toiminnan ja aseen käynnin säilymisen piippujen vaihdon yhteydessä. Pyörähtävän lukonpään kahdeksan sulkuolkaa on varustettu ulosvetäjän kynnellä ja ejektorilla. Rakenne on tuttu viranomaispuolen sarjatuliaseista.

Turvallisuuden ja kestävyyden varmistamiseksi magnum -kaliipereiden lukonpäässä on 16 sulkuolkaa (8 + 8 linjassa). Lukonkammessa on keskikokoinen pallomainen nuppi, joka on sijoitettu kohtisuoraan liipaisimeen nähden parhaan ergonomian ja nopeuden varmistamiseksi.

BRX1: n suunnittelussa Beretta-insinöörit ottivat huomioon vasenkätisten ampujien tarpeet, joten lukonkampi ja lukonpää ovat helposti vaihdettavissa vasenkätiseksi vain muutamassa sekunnissa ilman työkaluja.

Kolmen asennon varmistin toimii peukalolla: ensimmäinen tila lukitsee lukon ja liipaisimen; keskimmäinen asento estää vain liipaisimen, mutta jättää mahdollisuuden avata lukko aseen turvalliseen lataamiseen ja aseen tyhjentämiseen; kolmas tila mahdollistaa sekä ampumisen että lataamisen uudelleen.

BRX1: n laukaisukoneisto yksivaiheinen vasaratoiminen, joka on säädettävissä kolmella eri laukaisuvastuksella 950 – 1200 - 1 500 gramman välillä. Laukaisukoneisto on helppo irrottaa aseesta, joten voit valita liipaisimen painon laitteen oikealla puolella olevalla liukusäätimellä. Tuloksena on herkkä ja tarkka laukaisu.

BRX1-piiput valmistetaan Beretan suunnittelemasta erikoisteräksestä. Vapaasti kelluva piippu on tehty kylmätaontamenetelmällä ja myös patruunapesä on valmistettu kylmätakomalla. Tämä menetelmä parantaa aseen tarkkuutta ja varmistaa piipun sekä patruunapesän täydellisen linjautumisen.

Piiput on pedattu "V" – muotoiseen kehykseen ja piippu lukittuu kahdella ruuvilla ja teräksisellä rekyylinvastimella. Tämä mahdollistaa tarkkuuden säilymisen piipunvaihdon yhteydessä eikä uudelleen kohdistamista tarvita.

Tällä hetkellä saatavilla olevien piippujen pituus on 510 tai 570 mm standardikalibereille (308 Win ja 30.06 SPRG), 620 mm 300 WinMagille. Rihlannousu on 1/11 0,30 -kaliipereille (308 Win, 30,06 SPRG, 300 WinMag).

Kaikissa piipuissa on M14 -vaimenninkierre vaimenninta tai suujarrua varten. Mukana myös kierresuoja 16mm piippuprofiilille. Suomeen tulevat aseet ovat varustettu valmiiksi picatinny-kiskolla optiikan kiinnittämistä varten. Kaksirivinen lipas on valmistettu näkyvästä oranssista polymeerikomposiitista ja sen kapasiteetti on viisi patruuna myös magnumkaliibereille. Lipas kiinnittyy kahdella varmistin painikkeella mikä estää lippaan putoamisen vahingossa.

BRX1:n mustassa polymeerikomposiittitukissa on karhennetut otepinnat pistoolikahvassa ja etutukissa. Hihnan kiinnitystä varten QD-nastat on integroitu takatukkiin ja etutukkiin. Vakiokahva voidaan korvata erikokoisella kahvalla, jotta se mukautuu paremmin ampujan mieltymyksiin. Vetopituutta voidaan säätää käyttämällä Beretan perälevyjä ja välikappaleita 350 mm: n ja yli 390 mm: n välillä.

Tekniset yksityiskohdat

 • Vaihdettava kätisyys lineaarisessa lukkolaitteessa
 • Kahdeksan sulkuolkaa lukkolaitteessa standardikaliibereissa ja 16 sulkuolkaa magnumkaliibereissa
 • Vaihtopiippujärjestelmä eri kaliibereille
 • 3 -asentoinen varmistin:
 • Ammu ja lataa uudelleen
 • Lukittu liipaisin ja vapaa lukonliike turvalliseen lataamiseen ja lippaan tyhjentämiseen
 • Liipaisin ja lukko lukittu
 • Piipussa M14 - vaimenninkierre, jossa on kierresuoja 16 mm piippuprofiilille
 • Polymeerikomposiittitukki jossa karhennuksen pistoolikahvassa ja etutukissa sekä QD-nastat
 • Säädettävä laukaisuvastus kolmella eri asennolla (950 – 1200 - 1500 grammaa)
 • Säädettävä vetopituus Beretan jatkopaloilla ja perälevyillä
 • Irtolipas, joka on valmistettu näkyvästä oranssista polymeerikomposiitista minkä kapasiteetti on viisi patruunaa myös magnumkaliibereissa ja kaksinkertaisesti varmistettu vapautuspainike
 • Kokonaispituus: 109,5 cm (57 cm piipulla)
 • Kiikarinkiinnityskisko: Picatinny
 • Paino: 3,3 kg  (57 cm piipulla)
 • Rihlannousu: 1-11''
 • Vetopituus: 365 mm