Beretta lanseerasi uutuuden: 687 Silver Pigeon III

UUSI BERETTA 687 SILVER PIGEON III: KAUNISTA TARKKUUTTA

687 Silver Pigeon III -haulikko on elegantti kehitysversio Silver Pigeon I -haulikosta. Ase on tarkoitettu metsästäjille, jotka haluavat tehokkaasti toimivan ja ehdottoman luotettavan 680-alustan yhdistettynä houkuttelevaan ulkonäköön ja huippulaadukkaisiin tukkipuihin.

Tyylikkäät kaiverrukset on tehty uusimmalla viisiakselisella lasertekniikalla. Kaiverrusten matalien pintareliefien alueita koristaa erityinen kimallus, mikä tuo kuviin miellyttävää kontrastia ja korostaa kukkakuvioita sekä elävän näköisiä metsästysaiheita, joissa on kuvattuna fasaaneja ja pyitä.


Puuosien upean kiiltävä pintakäsittely tuo arvokaan luokan 2,5 tukkipuiden kauniit syykuviot esille sekä suojaa puuosia sateelta ja muulta kosteudelta.

Aseen ulkoista loistoa täydentävät aina ensiluokkaiset ballistiset ominaisuudet, joiden takeena ovat kolmen lisäaineen seosteräksestä valmistetut Steelium Optima Bore HP -piiput.

Ase on saatavana kahdella pudotusvaihtoehdolla kaliipereissa 12, 20, 28 ja .410. Näin 687 Silver Pigeon III on haulikko hänelle, joka haluaa metsästää ehdottoman laadukkaalla ja tyylikkäällä aseella, mutta joka ei ole valmis tinkimään 680-alustan tuomasta legendaarisesta luotettavuudesta ja huolettomuudesta.

  • 20 mm:n MicroCore®-perälevy
  • Suurikontrastiset kaiverrukset, joissa metsästysaihe ja moderni kukkakuvio
  • 76 mm:n patruunapesä
  • Steelium Optima Bore HP -piiput
  • Optimachoke HP -supistimet
  • Tukkipuut huolellisesti valittua pähkinäpuuta (luokka 2,5)
  • Puuosat käsitelty kiiltäviksi ja vettä hylkiviksi

Aseen pistoolikahvainen tukki, joka on saatavana 35/55 tai 38/60 pudotuksella sekä vasen- että oikeakätisenä versiona, ja etutukki (Schnabel tai pyöreä) on valmistettu huolellisesti valitusta luokan 2,5 pähkinäpuusta. Kiiltävä pintakäsittely kestää sadetta ja muuta kosteutta sekä tuo syykuviot upeasti esiin. Tukissa ja etutukissa on pitoa parantavat hienojakoiset karhennukset.

20 mm:n MicroCore®-perälevy varmistaa mukavan ja tarkan olkapäätuntuman poskelle nostettaessa sekä turvallisen ja vakaan tuen ammuttaessa.

687 Silver Pigeon III -haulikon tyylikkään solakka lukonkehys on kehitetty legendaarisesta 680-sarjasta, ja sen keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu hyväksi havaittu sulkujärjestelmä, jossa on tutut puolisuunnikkaan muotoiset olakkeet ja kaksi kartiomaista sulkukorvaketta.

Tyylikkäät metsästysaiheiset, moderneilla kukkakuvioilla ryyditetyt kaiverrukset toistavat Berettan mestarikaivertajien luomaa teemaa ja ulottuvat lukonkehyksen pohjaan saakka, josta löytyvät myös haulikon mallimerkintä ja Beretta-logo.

Kaiverrukset tehdään Berettan nykyaikaisimmalla tekniikalla, viisiakselisella laserilla, joka kykenee kaivertamaan pyöreitä pintoja täydellisesti jatkuvalla kuviolla sekä tuottamaan jopa matalien pintareliefien alueilla tarkan kontrastitehosteen, jonka tyyppisiä nähdään yleensä premium-luokan haulikoissa.

Päältä katsottaessa huomio kiinnittyy erityisesti kaiverruksen uutta pääteemaa korostavaan pintakäsittelyyn sekä aktion rungon ja lukonkehyksen yläpintojen eleganttiin muotoiluun, joka yhdistyy saumattomasti yläpiipun liitoskohdassa olevaan kuvioon.

Aseessa on piipunvalitsimella varustettu laukaisukoneisto ja kullanvärinen liipaisin. Valitsin on sijoitettu varmistimen päälle, jolloin ampuja voi valita ensimmäisen laukauksen piipun helposti valitsimen nopealla sivuttaisliikkeellä.

Äärimmäisen luotettava ja kestävä ulosheittojärjestelmä on 680-alustasta tuttu, aikojen saatossa hyväksi havaittu ratkaisu. Eikä tuo kokemus ole millään mittapuulla vähäinen – yli miljoona asetta yli 30 vuoden aikana.

687 Silver Pigeon III -haulikoiden kaikissa kaliipereissa on kuuluisat, kolmen lisäaineen seosteräksestä valmistetut Beretta Steelium -piiput, joiden valmistuksen keskeisiä vaiheita ovat syväporaus, kylmätaonta ja alipainepäästö. Piippupituudet ovat 66, 71 ja 76 cm. Piippujen erityiseen geometriaan kuuluu pidennetty 80 mm:n ylimenokartio. Geometria tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja tasaisen täydelliset osumakuviot, ja lisäksi se vähentää rekyyliä ja piipun nousua.

Kaliiperin 12, 20 ja 28 piipuissa käytetään 70 mm:n Optimachoke HP -supistimia, jotka soveltuvat hienosti myös teräshauleille.
Kaliiperin .410 piiput on sen sijaan varustettu perinteisillä 50 mm:n Mobilchoke-supistimilla.

6 x 6 mm:n ventiloitu tähtäinkisko, jossa on tarkkuutta parantava ja heijastuksia vähentävä karhennus sekä pyöreä teräksinen etutähtäin, on selkeä viittaus Berettan kaikkein hienoimpiin päällekkäispiippuisiin haulikkomalleihin.

687 Silver Pigeon III, suositushinta 2390 €

687 Silver Pigeon III B-Fast (säädettävä tukki) suositushinta 2590 €

Aseita on heti saatavissa rajoitettu erä Sako Elite -kauppiailta.