Beretta teki mahdottomasta mahdollista – Ultraleggero

BERETTA ULTRALEGGERO

Beretan Ultraleggero aloittaa kokonaan uuden aikakauden kevyiden haulikoiden maailmassa. Beretta on onnistunut luomaan poikkeuksellisen kevyen haulikon, joka on suunniteltu erämaissa metsästäville tai muuten vain keveyttä hakeville metsästäjille.
Aseen paino ei ole enää taakka metsästysreissuilla.

Beretta Ultraleggero on tarkoitettu metsästäjille, jotka haluavat kevyen haulikon mukaan metsästysmatkoille joko Lapin erämaihin tai ulkomaille. Keveytensä ansiosta ase sopii myös muille grammanviilaajille. Vuosisatojen osaamisen tuloksena osia kevennettiin mahdollisimman paljon, säilyttäen silti aseen ensiluokkaisen toimintavarmuuden.

KLASSINEN BERETAN LUKONKEHYS

Klassinen Beretan lukonkehys on yleisesti tunnettu tyylikkäästä ja elegantista muotoilusta, eikä Ultraleggero tee siinä poikkeusta. Lukonkehys on kehitetty legendaarisesta 690-sarjasta, ja sen keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu erinomainen sulkujärjestelmä ikonisilla puolisuunnikkaan muotoisilla olakkeilla ja kahdella kartiomaisella sulkukorvakkeella.

Laajojen tutkimusten ja testien jälkeen Beretta onnistui luomaan lukkokehyksestä kevennetyn version, joka takaa Beretan luotettavuuden ja laadun kaikilla patruunatyypeillä, mukaan lukien magnum-patruunat. Innovaatiot tuotekehityksessä ovat olleet uraauurtavia, aivan kuten hiilikuidun käyttö pyöräily- ja moottoriurheilumaailmassa. Haulikon painon vähentämiseksi useissa osissa on käytetty alumiinia mm. laukaisukoneiston rungossa ja etutukissa. Lisäksi piippujen sivukisko on kokonaan poistettu. Kokonaisuudessaan paino on vähentynyt 404 grammaa 690-sarjalaisesta. Haulikon kokonaispaino on 2,8kg 61cm piipuilla.

EXTRALIGHT® PERÄLEVY

Extralight® perälevy on 30% kevyempi kuin vakiomalli ja sen kulutuksenkestävyyttä on parannettu kuin myös säänkestävyyttä. Tämä takaa eronomaisen rekyylinvaimennuksen ja asetta on miellyttävämpi käyttää. 

Aseen tukin valinnassa on huomioitu korkean puunlaadun lisäksi puun paino ja tiheys. Samalla tukin onteloa on kasvatettu, mikä mahdollistaa 129 gramman kevennyksen verrattuna toisiin Beretan haulikoihin. Tämä takaa täydellisen tasapainon myös lyhytpiippuisissa haulikoissa.

LIIPAISIN

Yhdellä liipaisimella varustetun haulikon valitsin on sijoitettu varmistimen päälle, jolloin ampuja voi valita ensimmäisen laukauksen piipun helposti valitsimen nopealla sivuttaisliikkeellä. Ultraleggero -haulikko on myös saatavissa kahdella liipaisimella.

EJEKTORIJÄRJESTELMÄ & PIIPPU

Äärimmäisen luotettava ja kestävä ejektorijärjestelmä on 694-alustasta tuttu, aikojen saatossa hyväksi havaittu ratkaisu.

Ultraleggero -haulikoiden kaikissa kaliipereissa on uusitut, kolmen lisäaineen seosteräksestä valmistetut Beretta Steelium Optima HP -piiput, joiden valmistuksen keskeisiä vaiheita ovat syväporaus, kylmätaonta ja alipainepäästö. Piippupituudet ovat 61, 66, 71 ja 76 cm. Piippujen erityiseen geometriaan kuuluu pidennetty 80 mm:n ylimenokartio. Geometria tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja tasaisen täydelliset osumakuviot, ja lisäksi se vähentää rekyyliä ja piipun nousua.

ETUTUKKI & TÄHTÄINKISKO

Uudistettu etutukki ja sen muotoilu mahdollistavat entistä pehmeämmän avauksen. Etutukin kiinnitysmekanismi on myös uudelleen muotoiltu ja se koostuu eteenpäin asennetusta vapautussalvasta, joka on erillinen etutukista. Etutukin raudat on tehty alumiinista, keventäen haulikon painoa entisestään.

6 x 6 mm:n ventiloitu tähtäinkisko, jossa on tarkkuutta parantava ja heijastuksia vähentävä karhennus sekä pyöreä teräksinen etutähtäin, on selkeä viittaus Beretan kaikkein hienoimpiin päällekkäispiippuisiin haulikkomalleihin.

Ultraleggero käyttää 70 mm:n Optimachoke HP -supistimia, jotka soveltuvat hienosti myös teräshauleille.

OMINAISUUDET

 • Extralight® perälevy
 • Pähkinäpuinen tukki
 • Teräksinen kehys on kuvioitu sivuilta ja pohjasta
 • Techno-polymeriset sivulevyt floral kaiverruksilla
 • Alumiininen laukaisukoneiston runko
 • 76mm patruunapesä
 • Alumiiniset 694 etutukin kiinnitysraudat
 • OCHP piiput ilman sivukiskoja
 • Teräskelpoinen, Ranskan liljalla leimattu piippu
 • Paino: 2.8 kg (61 cm piipulla)

ULTRALEGGERO SISÄLTÄÄ

 • Muovisen kuljetuslaatikon
 • Viisi erilaista supistinta avaimella
 • Voiteluöljy
 • Ohjeet sähköiseen käyttöohjeeseen
 • Takuukortti