Turvallisesti ampumaradalla

Ammuntasuoritus koostuu monesta eri osa-alueesta ja sitä voi parantaa niin harjoittelemalla, kuin panostamalla aseeseen ja varusteisiin. Ammuntasuoritukseen vaikuttaa kuitenkin ennen kaikkea se mitä ampujan korvien välissä tapahtuu. Muista ammuntaharjoittelussa säännöllisyys, riittävä lepo ja nesteytys. Muista suojata myös pääsi.

Ampujanlasien tärkein tehtävä on toimia suojalaseina suojaamalla ampujaa kiekon palasien iskemiltä ja haulikon ruutikaasuilta. Lasien tehtävä on myös on parantaa suoritusta mukauttamalla näkökykyä erilaisissa maasto-, tausta- ja valaistusolosuhteissa. Olit sitten metsällä, ampumaradalla tai ulkoilemassa, lasiesi tulisi pysyä tilanteissa mukana. Beretta-lasit suojaavat silmiä tehokkaasti tilanteessa kuin tilanteessa.

Beretta Puull-lasit ovat ammattilaisampujien suunnittelemia ja testaamia. Lasien suunnittelussa on otettu huomioon niin ampujan turvallisuus, kuin hyvä istuvuus ja säädettävyys. Laseihin kuuluu kolme vaihdettavaa linssiä (Scarlet, Light Purple, Light Magenta) ja lisäksi laseihin saa hankittua erikseen muun värisiä linssejä.

Beretta Clash-laseja on saatavana 8 eri väriä: neutral, yellow, light magenta, coral, light purple, scarlet, brown ja fumé. Linssit ovat ergonomisesti muotoiltu ja ilmanvaihto linsseissä toimii laser leikattujen reikien kautta.

Ampujanlasien linssien värisävyt valitaan mieltymyksen, sään ja taustan mukaan.

  • Kirkas, ei vaikuta kontrastiin tai värien näkemiseen. Suojalasi.
  • Keltainen, parantaa oranssien kiekkojen näkyvyyttä sekä yleisesti kontrastia pilvisissä tai hämärissä valaistusolosuhteissa.
  • Oranssi, hyvä yleisväri kiekkojen ammuntaan. Suodattaa pois epätarkkuutta aiheuttavaa lyhytaaltoista sinisen valon aallonpituutta.
  • Ruskea, hyvä yleisväri metsästykseen.
  • Harmaa, luonnollinen näkeminen. Ei muuta värijakaumaa. Sopii vastavaloon.
  • Lila, auttaa erottamaan oranssin kiekon vihreästä metsästä ja sinisestä taivaasta.
  • Purppura, toimii parhaiten vihreälle taustalle ja auttaa erityisesti ampujia, joilla on ongelmia puna-vihernäkemisessä.

Kuulosuojaimet ovat tärkeä  turvavaruste ammunnassa. Kuulosuojauksen laiminlyöminen voi johtaa pahimmillaan kuulovaurioihin. Mitä isompi suojaimen korvakuppi on, sitä eristävämpi suojain yleensä on. Mikäli ammut katoksesta tai muuten haluat vaimeamman tuloksen suositellaan tuplasuojausta lisäkorvatulpilla. Passiiviset kuulonsuojaimet vaimentavat kaikkia ääniä jatkuvasti, kun taas aktiiviset vaimentavat vain melun. Aktiiviset kuulonsuojaimet auttavat käyttäjää kuulemaan ympäristön äänet, kuten puheen.

Beretta Earphone Active-aktiivisuojaimet ja Earphones Active Bluetooth-liitännällä ovat digitaalisia kuulonsuojia, jotka automaattisesti poistavat laukauksen äänen ja haitallisen melun. Kuulosuojaimissa on kolme erilaista kuunteluohjelmaa. Tämä tekniikka mahdollistaa keskustelun ja tehokkaan kuulosuojauksen. Suojaimet ovat ergonomisesti muotoillut ja vettä hylkivät.  USB akun yhden tunnin latauksella saadaan 25 tunnin käyttöaika.

Beretta Earphones Mini Head Set Passive ovat Anatomisesti suunnitellut passiiviset kuulokkeet metsästykseen ja ammuntaan. Kuulokkeet ovat mukavat ja sopivat pitkäaikaiseen käyttöön kaikkina vuodenaikoina, koska ne estävät hikoilun ja tavallisten kuulokkeiden tyypillisen epämiellyttävän paineen.

Beretta Gridshell Earmuff -kuppikuulosuojaimet on suunniteltu nimenomaan rata-ammunnan vaativiin olosuhteisiin. Niissä on pehmeä säädettävä PVC-kohokuvioitu pääpanta, erinomainen ergonominen muoto ja mukava pehmuste korvalle.